BRZE POGAČICE OD SIRA Savršene grickalice za druženje s prijateljima
Odlične su i kao doručak, večera, a dobije se velika količina pa će ostati i za sutradan.
Sastojci:
500 g svežeg sira
400 g glatkog brašna
250 g maslaca
1 prašak za pecivo
2 kašičice soli
1 jaje za premazivanje
1 kašika susama za posipanje (ne mora)
Priprema:
Umesiti testo od brašna, maslaca, sira, praška za pecivo i soli. Staviti u frižider 1 sat. Rastanjiti na pobrašnjenoj podlozi i nožem odozgo zaseći na kvadratiće. Malom čašom vaditi pogačice. Ređati u pleh obložen papirom za pečenje, premazati razmućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 oko pola sata. Gotove su kada dobiju zlatnu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
LISNATA POGAČA Bakina domaća pita sa sirom, spolja krckava, a unutra mekana, prste da poližeš!
Zasucite rukave, vredi se potruditi za ovako savršenu pitu.
DOMAĆI SLANI ŠTAPIĆI Hlebasto pecivo koje se brzo pravi, a idealno je kao doručak ili grickalica za goste
Poslužite uz jogurt, sir ili suhomesnate proizvode.
NAJMEKŠE KROFNE SA DŽEMOM Recept je iz bakine sveske i nema greške, svima uspeju!
Fantastično mekane i vazdušaste krofne koje deca obožavaju.
LEPINJE OD 1 SASTOJKA Verovali ili ne, moguće je, treba vam samo brašno, a savršeno su mekane!
Pecivo koje ide i uz slatke i uz slane namaze i može se jesti umesto hleba.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)