JEFTINA A PREUKUSNA Babina boranija bez mesa ne može da ne uspe jer se zaprška prvi na poseban način
Boranija spada u klasike – jela na kašiku koja se često spremaju pored pasulja, graška, gulaša i paprikaša. Ako je do sada niste pravili pogledate u nastavku kako to da uradite.
Babina boranija
Satojci:
500 g boranije (sveže ili smrznute)
1 šargarepa
1 krompir
2-3 čena belog luka
1 kašika brašna
1 kašičica aleve paprike
1 kašika povrćnog začina
ulje
so
Priprema:
Obarite boraniju u vodi, pa je prodinstajte na ulju. Dodajte sitno seckanu šargarepu, krompir sitno seckan i i malo soli. Zajedno prodinstajte, nalijte vodom i kuvajte oko sat vremena. Pre kraju napravite zapršku: na malo ulja sitno iseckajte nekoliko čenova belog luka, pazeći da ne zagori. Ubacite brašno i alevu papriku i mešajte brzo da ne zagori. Sklonite, ulijte malo čorbe da razredite zapršku i ubacite je u čorbu.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)