STARINSKA BOZA Napitak koji se pio i u kraljevini i u SFRJ i dalje najbolje osvežava na letnjim vrućinama
Nekada se ovaj napitak mogao popiti u svakoj poslasitčarnici a sad samo ostaje sećanje na njega. PA hajde da se podsetimo njegovog osvežavajućeg ukusa.
Boza
Sastojci:
1 kg kukuruznog brašna
10 l vode
1 pakovanje kvasca
Priprema:
Brašno potopite u vodu i ostavite da prenoći na sobnoj temperaturi. Sutradan ga prokuvajte na tihoj vatri. Često mešajte, kako smesa ne bi zagorela i nakon dva sata sklonite sa ringle. Razmutite pakovanje kvasca sa malo šećera, soli i vode. Kad kvasac uskisne, ubacite ga u brašno, dobro promešajte i ponovo ostavite da prenoći. Sutradan dobro procedite bozu, kroz gusto sito, ili još bolje, gazu. Napitak držite u frižideru, pošećerite po ukusu, a popijte ga odmah.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)