PILETINA U KIKIRIKI SOSU Slasno jelo u aromatičnom i pikantnom spoju, za prave gurmane
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Potrebno je:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 8 parčadi pilećih grudi
- 1 fino iseckan crni luk
- 3 iseckana čena belog luka
- 2 iseckane ljute papričite
- 2 kašičice svežeg rendanog đumbira
- 2 kašičice kurkume
- 100 g kikiriki putera
- 400 ml kokosovog mleka
- 400 g iseckanog paradajza iz konzerve
- šaka seckanog korijandera
Način pripreme:
U tiganju sa zagrejanim maslinovim uljem propržite seckano pileće meso, uz neprestano mešanje, dok ne dobije zlatkastu boju. Potom dodajte lukove, đumbir i papričicu, pa još jednu kašiku maslinovog ulja. Propržite minuta pa dodajte kurkumu. Izvadite meso pa ostavite sa strane. Zasebno pomešajte kikiriki puter, kokosovo mleko i paradajz. U tiganj u kome se peklo meso dodajte smesu, pa ostavite da provri, uz neprestano mešanje. Dodajte korijander pa vratite meso, promešajte i krčkajte pola sata, na srednjoj temperaturi. Služite toplo, uz pirinač. Pospite s pečenim kikirikijem. Prijatno!
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)