POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.
Potrebno je:
- 150 g integralnog kukuruznog brašna (žutog ili belog po izboru)
- 100 g belog brašna ili crnog T 1100 ili mekog speltinog (koje imate)
- 35 g brašna od leblebije
- 15 g gustina
- 1 kesica praška za pecivo + 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1 ravna kašičica soli (oko 7 g)
- malo čilija u prahu i kurkume (zbog lepe žute boje, ako je brašno belo)
- 250 g narendane tikvice
- 2-3 sitno iseckana čena belog luka
- 150 g tofua (običan ili sa mirođijom)
- 150 g sojinog mleka (bez arome) – ako nemate možete zameniti vodom
- 150 g obične ili kisele vode
- 25 g bundevinog putera (ili po želji kikiriki puter ili tahini)
- 35 g maslinovog ulja
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 2 kašike susama
Postupak:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Tofu i tikvice izrendajte. Brašna pomešajte sa gustinom, praškom za pecivo, sodom bikarbonom, solju i začinima. Sjedinite tečne sastojke, bundevin puter, maslinovo ulje i 1 kašiku jabukovog sirćeta. Pomešajte suve i tečne sastojke, pa dodajte rendane tikvice i tofu. Sve polako promešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom ili kalup za mafine. Pecite proju oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNA PROJA Gotova očas posla, a ostaće sveža i nekoliko dana
Služite toplo, uz prilog po želji.
POSNA PROJA ZA SAVRŠEN DORUČAK ILI VEČERU Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.
POSNA PROJA SA KISELOM VODOM Sočno jelo na kome su odrasle generacije, a uspeva svima
Posna i slasna, samo dodajte sojin jogurt ili prilog po želji.
POSNA PROJA SA KISELOM VODOM Biće mekana i sutradan, a gotova za pola sata
Najbolje služite uz sojin jogurt.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)