NEDELJA JE DAN ZA ODMARANJE Zato su hrskavi pileći štapići iz rerne odličan izbor za brzinski ručak

alo.rs/I. V.

09:04

Sezonski recepti 0

Hrskavi pileći štapići su praktična grickalica, ali i brzinski ručak koji vole sve generacije.

NEDELJA JE DAN ZA ODMARANJE Zato su hrskavi pileći štapići iz rerne odličan izbor za brzinski ručak
Shutterstock

 

Hrskavi pileći štapići

Sastojci:

200 g prezli

170 g majoneza

900 g pilećih prsa

italijanska mešavina začina

so, biber

Priprema:

Rernu zagrejati na 200 stepeni. Pokrijte pleh papirom za pečenje, pospite prezle i pecite 3-4 minuta, dok ne poprime zlatnu boju. Ostavite mrvice da se ohlade, pa ih pomešajte sa začinima. Pileća prsa isecite na filete, malo posolite i potopite u pripremljeni majonez. Zatim svaki pileći file uvaljati u prezle pomešane sa začinima i poređati na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni 15-20 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading