NIJE NIKAKVA NAUKA Rižoto sa svinjetinom na drugačiji način
Daje specifičan ukus.
Rižoto sa svinjetinom i povrćem
Sastojci:
200 g svinjetine
3 kašike aćeta balzamika
3 kašičice ruzmarina
so, biber
sok od limuna
2 šoljice bujona od povrća
maslinovo ulje
1 crni luk
3 čena belog luka
prstohvat slatke paprike
1 šoljica pirinča
200 g tikvica
parmezan
1 kašika putera
Priprema:
Pomešajte ruzmarin, naseckani beli luk, pola šoljice maslinovog ulja i malo aćeta balzamika. Posolite, pobiberite, te ulijte limunov sok. Prelijte preko mesa i marinirajte bar sat vremena ili, još bolje, tokom noći. Na vrelom ulju pržite marinirano meso naseckano na kockice. Izvadite, pa začinite. U isti tiganj dodajte još ulja pa pržite sitno seckani crni luk. Kad postane staklast, dodajte sitno seckani beli luk, promešajte, pa uspite pirinač. Začinite solju, biberom i paprikom u prahu. Ugrejte bujon pa dodajte pola šoljice u pirinač. Kad ispari, ponavljajte postupak dok ne potrošite sav bujon. Dodajte naseckane tikvice i puter. Ako je potrebno, dodajte još malo soli i bibera. Na kraju dodajte meso i pospite rendanim kačkavaljem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRAVA RADOST U TANJIRU Rižoto od cvekle oduševiće vas ukusom
Nešto potpuno neobično.
NIŠTA JEDNOSTAVNIJE I LEPŠE Musaka od ove namirnice se lako sprema, a brzo jede
Ukusna i lagana večera.
IDEALNO ZA VEGETARIJANCE Čarobno jelo koje može biti i glavni obrok i prilog
Nije teška njegova priprema.
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)