JEDNOSTAVAN NAČIN DA SPREMITE RUČAK Pileći bataci iz rerne, prste da poližeš
Predlog za ručak, kako da na jednostavan način spremite ručak a pri tome vam ostane vremena za nešto drugo Uz batake pripremite prilog u vidu riže sa povrćem ili neku salaticu
Sastojci:
- 4 bataka sa zabatcima
- 1 kašika suvog začina
- 1 kašičica brašna
- 200 ml neutralne pavlake za kuvanje
- 1 kašičica senfa
- prstohvat bibera, peršuna, bosiljka i vlašca
- 50 ml ulja
- 100 ml vode
Priprema:
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Umutiti vodu, ulje, neutralnu pavlaku, suvi začin, ostale začine i senf.
Poslagati bratake i zabatke u tepsiju.
Tepsija bi trebala da je manje, da se bataci slože jedan do drugog.
Preliti sa prethodno umućenom smesom i staviti da se peče.
Baš zbog ovog preliva i tepsija bi trebalo da je manja, da bi bataci plivali u prelivu pre pečenja.
Peći oko 90 minuta uz povremeno okretanje.
Na kraju ostaviti gore stranu gde je kožica, jer će sad već višak vode ispariti i bataci će vireti iz preliva, pa ostaviti da se zapeče odgore.
Poslužiti toplo.
Prijatno!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)