NAMAZ KOJI ĆE VAS PRODRMATI UJUTRU Domaća pašteta od PEČENE piletine je najukusniji doručak
Svi ukućani će je obožavati!
Sastojci:
1 šolja iseckane piletine
1/2 šolje kikirikija
kocka feta sira
par kašika pileće supe
na vrh kašičice karija
so, biber
ljuta aleva paprika po ukusu
Priprema:
U blenderu, prvo što sitnije, sameljite kikiriki, zatim dodajte piletinu isečenu na kockice. Sve zajedno meljite da se meso potpuno usitni. Umesto kikirikija možete dodati ili orahe ili badem, ili ne morate dodati ništa od orašastih plodova. Dodajte po potrebi malo ulja i pileće supe, da dobijete kremastu smesu koju ćete moći mazati na hleb, sve izmešajte i začinite, biberom i ljutom paprikom po ukusu. Takođe, od začin, a uz kikiriki odlično je kada se doda i kašičica karija, naravno, ako ga volite. Dodatak: još jedna varijanta paštete od pečene piletine jeste da pilećem mesu dodate samo 1 svežu papriku, 1 sveži paradajz i kašiku pesto-sosa.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRSTE DA POLIŽEŠ! Ukućani će se oduševiti testeninom - na malo drugačiji način
Sa piletinom ne može da se omane.
TAKO MALE I TAKO PRAKTIČNE Kuglice od pirinča idealne za svaku gozbu
Pojedu se u jednom zalogaju.
KAKO DA NAPRAVITE SVOJ PESTO SOS? Pratite ova uputstva i sigurno ćete uspeti u tome
Idealan je za testenine.
ZA TREN OKA JE GOTOVA Zeljanica bez kora očaraće vas na brzinu!
Ovakvu niste probali.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)