BOLJI NEGO IZ PEKARE! Recept za burek od gotovih kora, najkrckaviji i najukusniji
Nema više razloga da idete u pekaru i da ga kupujete, kad možete sami da ga napravite.
Sastojci:
500 g kora za pitu
Fil:
300 g sira
1 jaje
Za mazanje kora:
120 ml ulja
250 ml kisele vode
Priprema:
Tepsiju namazati uljem, pa staviti dve kore tako da prelaze preko ruba tepsije. Svaku koru poprskati mešavinom ulja i vode. Dodati još dve kore ali ih zgužvati, i takođe poprskati mešavinom vode i ulja. Preko staviti malo fila. Postupak ponavljati dok se ne potroše sve kore i fil. Burek preliti ostatkom vode i ulja. Peći na 220 stepeni oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KRCKAVI BUREK SA SIROM, KAO IZ PEKARE! Idealan doručak, a pravi se brzo od gotovih kora
Uz jogurt ili kiselo mleko, savršen obrok
OVO MORATE DA PROBATE! Turska pita sa sirom ima krckavu koru, a unutra je lisnata i mekana kao burek!
Kada je jednom probate, uvek ćete je praviti.
BUREK SA SIROM OD GOTOVIH KORA Krckav spolja, sočan unutra, mnogo lepši nego onaj iz pekare!
Prema ovom receptu ćete brzo napraviti omiljeni burek i uz šolju jogurta dobićete savršenu večeru ili doručak.
DORUČAK ZA POŽELETI Burek od gotovih kora, najkrckaviji i najukusniji koji ste do sada jeli!
Burek će biti spreman za jelo za jedan sat. Pripremite jogurt i uživajte u savršenom doručku.
URADITE OVO I PALAČINKE ĆE BITI VAZDUŠASTE Neće imati grudvice niti se cepati
Efikasni saveti pomoćiće da dobijete idealno testo za palačinke.
CARSKA PITA Fenomenalan predlog za doručak ili večeru, a držaće dugo sitim
Slasna pita raspametiće i one izbirljive.
KINOA SALATA BOLJA OD ONE KLASIČNE Ukusna i aromatična, rashladiće vas u trenu
Zdrava i preukusna, pravićete stalno.
SPANAĆ NA MLEKU S JAJIMA Sočno jelo koje se pravi lako, a govori 5 jezika
Fenomenalno jelo oduševiće i one izbirljive.
KRMENADLE SA JABUKAMA Sočni delikates koji ukusom obara s nogu, a meso se lepi za prste
Još bolje od klasičnih, prste da poližete.
Komentari (0)