OČARAVAJUĆA PITA Recept za OVAKVU pitu će svima postati omiljen
Prste da poližeš.
Pita 3 u 1
Sastojci:
500 g tankih kora za pitu
400 g šampinjona
2-3 praziluka
2 glavice crnog luka
200g spanaća
150 g pirinča
so, biber
ulje, kisela voda
Priprema:
Skuvati pirinač i ocediti. Na ulju propržiti sitno iseckani crni luk, dodati šampinjone iseckane na tanke
listiće i sve zajedno dinstati dok ne omekša. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Praziluk iseckati na sitne kockice
i propržiti na ulju u posebnom tiganju. Spanać oprati i iseći na rezance. Skuvani pirinač podeliti na tri dela. U
jedan deo dodati izdinstane šampinjone i luk, u drugi izdinstani praziluk, a u treći spanać. Sve lepo izmešati i
sjediniti. Četvrtasti pleh za pečenje podmazati sa malo ulja. Slagati četiri kore jednu preko druge, a svaku poprskati sa kašikom ulja i kisele vode. Na četvrtu koru rasporediti nadev od praziluka i pirinča, a zatim istim
postupkom ponoviti ređanje sa još četiri kore, pa staviti nadev od šampinjona i pirinča. Na kraju rasporediti
još četiri kore i staviti fil od spanaća. Prekriti sa dve-tri kore odozgo, poprskati sa malo ulja i peći u zagrejanoj
rerni na 200 stepeni nekih 45 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PITA U TIGANJU? DA, MOGUĆE JE Najlakša priprema omiljenog obroka za doručak ili večeru
Kada je budete probali, stalno ćete je ovako praviti.
BAKA TO ZNA DA SPREMI NAJBOLJE Ovo je recept koje su naše nane spremale preukusnu pitu
Potrebno je samo nekoliko sastojaka.
JEDE SE DOK JE TOPLA Brza pita sa mesom idealna za nedeljno jutro
Zasitite celu porodicu.
ZELJANICA OD DOMAĆIH KORA Napravite doručak koji je mnogima omiljeni
Retko ko joj može odoleti.
BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića
Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.
SARMICE OD ZELJA Bolje od klasičnih, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Sočne i slasne, za pravo uživanje.
PREDLOZI ZA ĐURĐEVDANSKU TRPEZU Od pite i salate do paštete, dobićete brojne pohvale
Pastirska pita, gurmanska salata, francuski krompir ili pašteta, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
POTAŽ OD ŠPARGLE Kremasto predjelo fenomenalnog ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Služite ga kao užinu ili predjelo uz prilog po želji.
6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, promenite i videćete veliku razliku.
Komentari (0)