NI LAKŠI NI UKUSNIJI RUČAK! Rendani krompir sa piletinom, preliven i ispečen u rerni

Trpeza/ V.V.

12:30

Sezonski recepti 0

Poslužite uz sezonsku salatu.

NI LAKŠI NI UKUSNIJI RUČAK! Rendani krompir sa piletinom, preliven i ispečen u rerni
Printscreen/Youtube

Sastojci:

700 g krompira

2 batka sa karabatacima

1 crni luk

2 jaja

200 ml mleka

100 ml kisele pavlake

100 ml jogurta

200 g brašna

100 ml ulja

So, biber

Na vrh noža praška za pecivo

Priprema:

Piletinu kratko propržite na malo zagrejanog ulja tek da porumeni sa svih strana. Po ukusu dodajte so i biber. Očišćen krompir narendajte, dodajte umućena jaja, mleko, pavlaku, jogurt, sitno iseckan luk, ulje, brašno i prašak za pecivo. Začinite solju po ukusu. Izmešajte i sipajte u pleh premazan uljem. Preko rasporedite piletinu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading