NA STOLU ZA 30 MINUTA Slani rolat od lisnatog testa, brza večera ili posluženje za iznenadne goste
Ako imate u zamrzivaču lisnato testo, malo šunke i sira, napravite ovaj ukusan rolat.
Sastojci:
1 pakovanje lisnatog testa (500 g)
150 g iseckane šunkarice ili parizera
100 g sira po želji
100 g krem sira
1 jaje
1 kašičica susama
1 kašičica kima
Malo origana ili peršuna
Priprema:
Oba dela lisnatog testa rastanjite oklagijom na debljinu oko 1,5 cm. Premažite krem sirom, ali ostavite prazne ivice. Rasporedite šunku i usitnjen sir. Pospite po želji peršunom ili origanom. Ivice testa premažite s malo vode i urolajte testo. Prstima stisnite malo ivicu da se dobro spoji. Umutite jaje i premažite rolate. Pospite ih mešavinom susama ili kima. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TURSKA PITA SA SIROM Ima krckavu koricu, a unutra je lisnata i sočna kao burek!
Kada je jednom probate, uvek ćete je praviti.
SLANI ROLAT OD LISNATOG TESTA Brzo i lako se pravi, pun je fila koji svi vole, pa je odličan doručak ili večera
Biće spremann za jelo već za pola sata.
SLANI ŠARENI MAFINI Brzo se prave, mekani su i preukusni, savršena večera ili posluženje za goste
Mafini sa sirom, graškom i šunkom su odlični i za poneti kada idetena put ili izlet.
ODMAH NAPRAVITE DUPLU MERU! Rolnice sa sirom od gotovih kora, krckave i preukusne!
Idealno rešenje za brzi obrok.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
Komentari (0)