UVEK DOBAR IZBOR Slane palačinke zapečene u rerni, toliko su kremaste i ukusne da im je teško odoleti
Pošto palačinke svi vole, ovo je sigurna varijanta za brzi obrok.
Sastojci:
Palačinke:
3 jaja
100 g oštrog brašna
100 g glatkog brašna
200 ml mlijeka
200 ml gazirane vode
Fil:
100 g sira po želji
200 g pilećeg parizera
Preliv:
200 g kisele pavlake
1 jaje
3 kašike mleka
½ kašičice soli
½ kašičice bibera
Priprema:
Umutite jaja mikserom, pa dodajte ostale sastojke jedan po jedan i umutite smesu bez grudvica. Ostavite da stoji 15 minuta i ispržite palačinke na vrelom podmazanom tuganju. Pomešajte sir i iseckan parizer, namažite palačinke, urolajte i poređajte u manji pleh. U činiji sjedinite pavlaku, jaje, mleko, so i biber i prelijte palačinke. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, tj. dok ne dobiju zlatnu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PITA IZ TIGANJA Zdravo jelo koje se spremi očas posla, a ima fantastičan ukus!
Za pitu iz tiganja potrebno je da odvojite samo malo vremena.
ISKORISTITE OSTATKE OD JUČE Napravite zapečeni hleb sa belim lukom i kačkavaljem, svi će biti oduševljeni!
Večera ili doručak koji su spremni za 20 minuta.
SUPER DORUČAK Pohovani hleb preliven sosom od jabuka za sladak dan pred vama
Probajte slatke prženice obogaćene sosom od voća.
VEČERA OD 340 DINARA Slana pita od koje će se najesti cela porodica za male pare
Pita koja je jeftina, a veoma ukusna
MAĐARSKA PASTA Savršen spoj testenine sa mesom i povrćem, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
Komentari (0)