RECEPT ZA SVADBARSKI KUPUS Tradicionalno šumadijsko jelo bez kojeg se ne može zamisliti veće slavlje
Ovo ukusno jelo se služi uz proju.
Sastojci:
2 glavice kiselog kupusa
500 g svinjskog mesa
500 g junećeg mesa
300 g suvih rebara
200 g suve slanine
1 svinjska suva nogica
10 zrna bibera
3 lista lovora
2 glavice crnog luka
2 suve ljute paprike
2 kašičice mlevene paprike
Priprema:
Lonac premazati mašću. Na dno poređati slaninu isečenu na tanje kriške. Kupusu odstraniti koren i glavice preseći na 8 delova. Preko slanine staviti red kupusa, red pomešanog raznog mesa iseckanog i pola količine iseckanog crnog luka, lovor i mlevenu papriku. Slaganje ponoviti istim redom. Odozgo staviti kupus, a preko njega suve paprike. Naliti hladnom vodom da ogrezne, posoliti po potrebi i kuvati na tihoj vatri 5 sati. Za vreme kuvanja ne mešati, samo lonac povremeno protresti. Voda treba da ispari, kako kupus ne bi bio čorbast.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREDLOG ZA RUČAK Sladak kupus sa suvim mesom, mirišljavo jelo koje svi sipaju dva puta!
Naše tradicionalno jelo sa kojim ne možete da pogrešite.
PREDLOG ZA RUČAK Sladak kupus s junetinom po porodičnom receptu koji se prenosi s kolena na koleno
Jelo koje je neizostavno u našem jelovniku.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
SAVRŠEN RUČAK Prelivena musaka od kiselog kupusa i mlevenog mesa
Sočan, ukusan ručak za celu porodicu.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)