ZDRAV RUČAK Najukusniji recept za čorbasti grašak sa piletinom i krompirom
Ako volite ukusno kuvano jelo, evo odlične ideje za ručak.
Sastojci:
500 g graška
300 g piletine (batak i karabatak ili krilca)
5 krompira, isečenih na kocke
1 glavica crnog luka
2 šargarepe isečene na kolutove
100 ml kuvanog paradajz soka
Lovor, peršun
Priprema:
Na ulju prodinstajte iseckan luk dok ne postane žut. Dodajte meso i posolite. Posle 3-4 minuta, dodajte šargarepu i sipajte paradajz sok. Krčkajte na laganoj vatri dok meso ne omekša. Tada dodajte lovorov list i krompir. Sipajte vodu da sve prekrije. Kada krompir malo omekša dodajte grašak. Kuvajte na laganoj vatri dok se malo ne zgusne i krompir skroz omekša. Gotovo jelo pospite peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZI OBROK Zapečene paprike sa sirom se brzo spreme, a imaćete ukusno jelo
Predivno jelo ili prilog,
KUVANO JELO Grašak sa piletinom i krompirom je najbolji ručak na kašiku
Čorbasto jelo koje niko neće odbiti.
JELO NA KAŠIKU Čorba od spanaća i pirinča je zdrava, ukusna i daje snagu za ceo dan!
Može da se jede kao predjelo ili glavno jelo.
IDEJA ZA RUČAK Čorbasta boranija s mesom i krompirom je toliko ukusna da je svi vole!
Kuvano jelo je uvek najbolji izbor za ručak.
SUTLIJAŠ SA ČOKOLADOM Toliko je ukusan da nećete moći da prestanete da jedete
Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
KAKO DA NAPRAVITE SAVRŠENU PILEĆU SUPU? Dodajte ovaj sastojak i bićete oduševljeni ukusom
Jednostavan i primenljiv trik za bolji ukus pileće supe, najbolje probajte i uverite se.
PITA SA MESOM Sočna rapsodija od mesa sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, prste da poližete.
SPASITE ZAGORELO JELO NA OVAJ NAČIN Trik provereno uspeva, a rešava problem u trenu
Nemojte da bacate zagorelo jelo, već probajte da ga spasite uz pomoć ovog efikasnog trika.
GUŽVANA GIBANICA Najvoljenija srpska pita po tradicionalnom receptu iz bakine kuhinje
Pogodna za doručak ili večeru, držaće dugo sitim a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)