RECEPT ZA ĆUFTE IZ RERNE Preukusni zalogaji od mesa koji idu uz sve, a imaćete ručak za dva dana!

Vesna Vukadinović

15:17

Sezonski recepti 0

Ćufte možete da poslužite uz pire krompir ili sos od paradajza.

ćufte
Shutterstock

Sastojci:

500 g mlevenog mesa

100 g kačkavalja

1 jaje

5 kašika prezli

1 crni luk

2 čena belog luka

1 kašičica mlevene slatke paprike

1 kašičica suvog biljnog začina

1 kašičica sode bikarbone

4 kašike ulja

So, biber

Priprema:

Prezle potopite sa malo vode i ostavite nekoliko minuta dok ne upiju. Na malo ulja propržite sitno iseckan crni luk, posolite, i kada omekša, dodajte iseckan beli luk i sklonite sa vatre. U činiju stavite mleveno meso, jaje, omekšale prezle, propržen luk, mlevenu papriku, biber, suvi začin i sodu bikarbonu. Sjedinite rukama da dobijete kompaktnu smesu. Ako je retka, dodajte malo brašna. Ruke namažite uljem i pravite manje ćufte. Ređajte ih u uljem podmazan pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta, tj. dok ne porumene. Izvadite i preko svake ćufte stavite malo rendanog kačkavalja. Vratite ih u rernu i pecite još nekoliko minuta, pa poslužite tople.

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading