DOMAĆI MAJONEZ Napravite ga za samo nekoliko minuta i uživajte u fantastičnom ukusu!
Majonez čuvajte u zatvorenoj staklenoj tegli u frižideru.
Sastojci:
2 jajeta
1 kašičica soli
1 kašičica senfa
2 kašike limunovog soka
300 ml ulja
Priprema:
Jaja sobne temperature i so staviti u teglu i kratko izmiksati štapnim mikserom. Dodati senf, limunov sok i u početku kap po kap ulja. Mutiti da masa počne da se zgušnjava, pa dodati preostalo ulje odjednom u tankom mlazu, neprestano muteći štapnim miksereom. Ako želite malo ređi majonez, možete dodati još jednu kašiku limunovog soka.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)