DOMAĆI MAJONEZ Napravite ga za samo nekoliko minuta i uživajte u fantastičnom ukusu!

Vesna Vukadinović

17:43

Sezonski recepti 0

Majonez čuvajte u zatvorenoj staklenoj tegli u frižideru.

majonez
Shutterstock

Sastojci:

2 jajeta

1 kašičica soli

1 kašičica senfa

2 kašike limunovog soka

300 ml ulja

Priprema:

Jaja sobne temperature i so staviti u teglu i kratko izmiksati štapnim mikserom. Dodati senf, limunov sok i u početku kap po kap ulja. Mutiti da masa počne da se zgušnjava, pa dodati preostalo ulje odjednom u tankom mlazu, neprestano muteći štapnim miksereom. Ako želite malo ređi majonez, možete dodati još jednu kašiku limunovog soka. 

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading