PINĐUR LIČI NA AJVAR ALI OVO GA RAZLIKUJE imamo tradicionalni recept za ovaj pikantni namaz
Pinđur i ajvar se razlikuju po sastojcima i načinu pripreme. Za pripremu ovog namaza nije potrebno da meljete paprike. Priprema pinđura traje znatno kraće.
Potrebno je
6 kg mesnatih crvenih paprika
3 kg paradajza
300 ml ulja + 100 ml za dolivanje
300 ml sirćeta
3 kašike šećera
2 glavice belog luka
2 veze peršuna
so
Priprema
Prvo sterilišite tegle. Iscpecite paprike, pa ih ogulite i očistite od semenki. Ostavite paprike da se dobro ocede, pa ih isecite na tanke trake. Ogulite paradajz i nasecite ga na sitne kocke. Stavite paradajz u duboku šerpu, zajedno sa šećerom i krčkajte dok sav višak tečnosti ne ispari. Onda dodajte paprike, ulje, sitno naseckan beli luk i peršun, pa kuvajte dok ne dobijete željenu gustinu. Potom sipajte sirće, kuvajte još par minuta pa dodajte so. Dok je pinđur još vruć napunite tegle koje ste prethodno sterilisali. Ostavite u prethodno zagrejanoj rerni na niskoj teperatur do jutra. Kada se na površini bude uhvatila korica ulijte po prst ulja u svaku teglu idobro zatvorite poklopac. Tegle ostavite na hladnom i tamnom mestu.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
PLJESKAVICE OD SPANAĆA Zdrave i ukusne, prste da poližete, za savršen ručak
Sočne i drugačije pljeskavice raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)