LAZANJE U BEŠAMEL SOSU Neodoljive i slasne, pravićete ih stalno
Lazanje u savršenom bešamel sosu, ovakve do sada niste probali. Toliko su dobre da stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 1 pakovanje kora za lazanje
- 300 g kravljeg sira
- 300 g šampinjona
- 5 kašika kisele pavlake
- 2 jaja
- 1 crni luk
Za Bešamel sos
- 300 ml mleka
- 40 g putera
- 4 kašike brašna
Priprema
Za bešamel sos zagrejte puter, dodajte brašno i malo propržite, ali da ostane bele boje. Polako sipajte mlako mleko, neprestano mešajući žicom. Posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte uz mešanje dok se zgusne. Kratko prodinstajte iseckan luk, pa dodajte iseckane šampinjone. Začinite po ukusu i dinstajte dok ne omekšaju. Pomešajte sir, jaja i kiselu pavlaku. Na dno podmazanog pleha stavite malo bešamela, koru, premažite je bešamelom, stavite pečurke, smesu od sira, drugu koru i tako redom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Završite korom i odozgo prelijte bešamelom. Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata na 200 stepeni.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
OČISTITE KERAMIČKU RINGLU ZA TREN OKA Nema ribanja ni struganja, samo ovaj 1 sastojak
Očistite prljavu ringlu brzo i lako uz pomoć jednostavnog trika iskusnih domaćica.
Komentari (0)