PUNJENE TIKVICE ZAPEČENE U RERNI Savršeni spoj povrća i mesa, ovakve do sada niste probali
Ako želite da napravite slasno jelo, koje će vas dugo držati sitim, napravite punjene tikvice. Zagrejaće vam dušu i telo, pravićete ih stalno.
Potrebno je
- 6 - 8 tikvica
- 2 glavice crnog luka
- 500 g mlevenog mesa
- 3 čena belog luka
- 1 jaje
- 1 šoljica skuvanog pirinča
- 5 čaša kiselog mleka
- mirođija
- so
- biber
- suvi biljni začin
- 150 gr sira (gauda ili po izboru)
Priprema
Propržite mleveno meso i crni luk pa začinite. Pustite da se prohladi, pa dodajte skuvani pirinač, jaje i beli luk. Operite tikvice pa im izdubite sredinu. Onda blago posolite svaku tikvicu, i punite je pripremljenim filom. Poređajte tikvice u vatrostalnu činiju, dodajte između njih izvađenu sredinu, pa ih pospite mirođijom. Izrendajte sir pa pospite preko tikvica. Pecite oko pola sata na 180 stepeni. Služite sa kiselim mlekom. Prijatno!
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, i mekana iznutra
Ako želite da piletina ispadne sočna, primenite ove jednostavne trikove iskusnih domaćica.
PALENTA SA SIROM Jednostavan doručak za jutra koja se pamte, kao iz bakine kuhinje
Pravi se brzo i lako, a zdrava je i ukusna.
Komentari (0)