PEČENI KROMPIR SA PILETINOM Sočan i neodoljiv, zagrejaće vam dušu i telo
Konkretan obrok za celu porodicu, koji će vas dugo držati sitim. Omiljeni spoj mesa i krompira na malo drugačiji način, bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je
- 8 pilećih bataka
- 7 krompira
- 6 šargarepa
- 60 g maslinovog ulja
- 1 puna kašika paradajz pirea
- 2 kašičice crvene paprike
- 500 do 750 ml vode
- suvi biljni začin
- so
- biber
Priprema
Oljuštite krompir i šargarepu, pa krompir isecite na kockice a šargarepu na manje parčiće. Operite i osušite piletinu pa stavite u pleh zajedno sa krompirom. Prelijte sa maslinovim uljem, pa posolite, pobiberite i začinite, po ukusu. Sve izmešajte rukama pa pleh obložen papirom za pečenje stavite u rernu. Pecite 25 do 30 minuta u rerni zagrejanoj na 230 stepeni. Za to vreme, u zasebnoj posudi nalijte vodu, paradajz pire, mlevenu crvenu papriku, dosolite i dobiberite (ako postoji potreba), izmešajte pa prelijte preko krompira sa mesom. Vratite u rernu i dopecite još 15 do 20 minuta.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)