DOMAĆI HLEB OD OVSA Zdrav i drugačiji, a zagrejaće vam dušu i telo
Hleb od ovsenog brašna osvaja ukusom, a ovaj glavni sastojak možete da zamenite ovsenim pahuljicama, i tako olakšate pripremu. Služite ga vrućeg uz prilog po ukusu.
Potrebno je
- 450 g ovsenog brašna
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kesica suvog kvasca
- 250 ml mlake vode
- 3 kašike suncokretovog ulja
- 150 g semenki bundeve
- 150 g semenki suncokreta
Priprema
Kvasac, šećer, so i brašno pomešajte pa dodajte toplu vodu i ulje. Mikserom mutite sve dok ne dobijete glatko testo. Dodajte 100 g semenki bundeve i suncokreta. Testo prekrijte krpom i ostavite sat vremena, da naraste. Zatim ga premesite, napravite veknu, premažite vodom pa uvaljajte u preostale semenke. Zatim u testo dodajte 100 g semenki bundeve i suncokreta, a ostatak sačuvajte za kasnije. Prekrijte testo krpom i ostavite da naraste, otprilike oko sat vremena. Pleh obložite pek papirom ili brašnom, ili nauljite pa ga pokrijte i ostavite jedan sat. Pecite hleb 15 minuta na 200 stepeni pa smanjite na 180 i pecite još 30 minuta.
Možda vas zanima:
HLEB OD KROMPIRA Greje dušu i telo a mekan kao duša, idealan za svako doba dana
Drugačiji i preukusan, pravićete ga stalno.
HLEB SA ČIA SEMENKAMA I LANOM Od 3 vrste brašna, biće svež i nekoliko dana, kao izmišljen za savršeno jutro
Zdrav i fenomenalnog ukusa, pravićete stalno.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
BRZI HLEB MEKAN KAO DUŠA Zagrejaće vam dušu i telo, a uspeće svima
Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, a pravi je raj za nepca.
OČISTITE ŠPORET I REŠETKU I ODMASTITE POSUDE Treba vam samo ova 1 namirnica iz kuhinje
Kafa ima višenamensku primenu, pa osim kao napitak, može da se koristi za čišćenje posuđa, eliminisanje neprijatnih mirisa ili kao piling za ruke.
BAJADERA SA KIKIRIKI PUTEROM Još bolja od one klasične, a popravlja dan u trenu
Fenomenalna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah
Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.
AKO PRAVITE KROFNE NEMOJTE DA RADITE OVO Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama, pa krofne budu žilave ili liče na uštipke.
ZELENA ČORBA Krepi organizam u trenu, a lagana i zdrava
Aromatična čorba sa spanaćem i povrćem oduševiće i one koji ne vole spanać.
Komentari (0)