SLANA TORTA SA TOST HLEBOM Pravi se brzo a govori 5 jezika, izdašna i ukusna
Savršeno predjelo za svečanu ili slavsku trpezu.
Potrebno je
- tost hleb
- 350 g majoneza
- 250 g dimljenog lososa
- 160 g tunjevine u ulju
- 50 g krem sira
- 1 kašičica peršuna
- zelene masline bez koštica
- mešana salata
- čeri paradajz
Priprema:
Tunjevinu dobro ocedite od ulja pa dodajte sa seckanim peršunom u 100 g majoneza. Dodajte zelenu salatu u drugih 100 g a u trećih dodajte losos i čeri. Podelite smesu sa salatom na dva jednaka dela. Isecite tri parčeta tost hleba bez korice pa poređajte jedno do drugog i premažite smesom od tunjevine, preko tri parčeta hleba, pa pola smese sa salatom, tri parčeta hleba, smesa sa lososom. Zatim opet tri parčeta hleba i smesa sa salatom i seckani čeri. Još jedan red hleba, pa umotajte u providnu foliju i stavite u frižider na 1 sat. Preostalim majonezom pomešanim sa kremastim sirom premažite pa ukrasite tortu dimljenim lososom i seckanim maslinama. Prijatno!
Možda vas zanima:
PREDJELO ZA POŽELETI Slana torta se ukusnim slojevima će vas raspametiti!
Pravićete je u svim prilikama.
PROVERENI RECEPT Slana torta sa rozen korama postaće vam omiljeno predjelo
Sloj jedan pa drugi i očas posla gotova.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
OČISTITE KERAMIČKU RINGLU ZA TREN OKA Nema ribanja ni struganja, samo ovaj 1 sastojak
Očistite prljavu ringlu brzo i lako uz pomoć jednostavnog trika iskusnih domaćica.
SUTLIJAŠ SA JAGODAMA BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Desert za sva vremena i prilike
Sutlijaš sa jagodama oboriće s nogu sve, zato najbolje stavite duplu meru.
PITA SA ŠAMPINJONIMA Posna i slasna, hrskavih kora i sočnog nadeva, za savršen početak dana
Sočna posna pita, držaće vas dugo sitim, ukusa koji se pamti.
Komentari (0)