FALAFEL Bliskoistočni ulični specijalitet od leblebija, posan i drugačiji
Ćuftice od leblebija sa začinima raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 450 g leblebija
- 3 veze peršuna
- 1 veza mirođije
- 1 crni luk
- 5 čenova belog luka
- 1 kašičica soli
- 1/4 kašičice bibera
- 2 kašičice mlevenog kima
- 1/2 kašičice korijandera
- 1/3 kašičice ljute crvene paprike
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
Priprema:
Leblebije sipajte u posudu pa ih prelijte vodom. Dodajte sodu bikarbonu i ostavite da stoje tako 16 sati. Onda procedite i osušite leblebije, pa ih stavite u blender. Dodajte i seckani peršun, mirođiju, crni i beli luk. Dobro izblendajte sve sastojke. Zatim dodajte so, biber, kim, korijander, ljutu crvenu mlevenu papriku i ponovo izblendajte. Preručite smesu u činiju i pokrijte plastičnom folijom. Ostavite u frižideru najmanje 2 sata ili preko noći. U smesu dodajte prašak za pecivo i sjedinite. Mokrim rukama oblikujte loptice. Pržite falafele u vrelom ulju oko 3-5 minuta. Stavite na ubrus da se ocede od viška ulja.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)