SOČNI KOLAČ SA VIŠNJAMA Očaravajući desert koji miriše na ljubav

Ivana Pavlović

18:15

Sezonski recepti 0

Napravićete za pola sata a nestaće sa stola odmah.

žuti kolač sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je

  • 5 belanaca
  • 8 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 5 žumanaca
  • 200 ml jogurta
  • 50 ml ulja
  • 50 ml mleka
  • 200 g griza
  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100-150 g  višanja

 

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom i vanilinim šećerom. Tome dodajte žumanca, jogurt, mleko i ulje. Opet umutite. Zatim dodajte brašno, griz i prašak za pecivo. Umutite pa pa dodajte višnje. Preručite smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečen kolač pospite šećerom u prahu. Secite i služite. Prijatno!

 

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading