SOČNI KOLAČ SA VIŠNJAMA Očaravajući desert koji miriše na ljubav
Napravićete za pola sata a nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 5 belanaca
- 8 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 5 žumanaca
- 200 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 50 ml mleka
- 200 g griza
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100-150 g višanja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom i vanilinim šećerom. Tome dodajte žumanca, jogurt, mleko i ulje. Opet umutite. Zatim dodajte brašno, griz i prašak za pecivo. Umutite pa pa dodajte višnje. Preručite smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečen kolač pospite šećerom u prahu. Secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
BAKA JELIN ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Svakim zalogajem tera vodu na usta
Zamiriše cela kuća dok se peče.
LENJA PITA SA VIŠNJAMA Najlepši prkhi kolač, a sve se samo pomeša i peče
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
STARINSKI ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Recept koji vraća miris detinjstva
Uspeva i domaćicama početnicama.
VERIN KOLAČ SA VIŠNJAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Savršen i za domaćice početnice.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)