POSNA PITA SA PEČURKAMA Slasna i aromatična, a osvaja na prvi zalogaj

Ivana Pavlovi'

09:07

Sezonski recepti 0

Osvojiće i one izbirljive.

pita sa pečurkama
Shutterstock

Potrebno je

1 pakovanje kora za pitu
300 - 400 g šampinjona
1 solja pirinča
2 struka praziluka
1 šolja ulja
1 šolja kisele vode
1 prašak za pecivo
so
biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Iseckajte praziluk pa ga propržite. Isecite šampinjone na listiće pa dodajte u tiganj, pržite pa dodajte šolju skuvanog pirinča. Posolite, pobiberite i začinite po ukusu. Zatim pomešajte ulje sa šoljom kisele vode i kesicom praška za pecivo. Svaku koru pospite prelivom od ulja i kisele vode, a svaku treću koru premažite nadevom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Poređajte u pleh obložen pek papirom pa isecite pitu. Pecite na 180 stepeni, dok ne porumeni. Dodajte prilog po želji pa služite. Prijatno!

 

Komentari (0)

Loading