Starinski vojvođanski recept za ŠTRUDLU S MAKOM ali sa duplo više ukusnog fila
Makovnjača je mnogima omiljen kolač, a u obiteljima se recepti prenose iz generacije na generaciju. Evo jednog recepta za makovnajaču prepunu maka

Možda vas zanima:

NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna i sočna, najbolje tražite duplu meru
Fenomenalna i sočna, svaki zalogaj je raj za sladokusce.

ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica koja budi nostalgiju na bakinu kuhinju
Neodoljiva i slatka poslastica, najbolje odmah stavite duplu meru.

MIRISNA ŠTRUDLA SA MAKOM Neodoljiva poslastica iz baka Verine kuhinje, po receptu starom 30 godina
Sočna i mekana kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, ukusa koji priča priče
Ni malo ne zaostaje za originalom, prste da poližete.
Starinska štrudla s makom
SASTOJCI:
Ta testo:
1 kesica suvog kvasca
400 g mekog brašna
50 g šećera
2 jaja
80 g otopljenog putera
1/8 litra mleka
malo soli
korica pola limuna
Za fil:
400 g mlevenog maka
150 g šećera
1 vanilin šećer
4 kašike meda
1 dl mleka
1 kašičica cimeta
rendana kora jednog limuna
50 g suvog grožđa
PRIPREMA:
Rastvorite kvasac i kašičicu šećera u 5 kašika toplog mleka, ostavite na toplom mestu 15 minuta. U činiju prosijte brašno, dodajte so, jaja, šećer, preostalo mleko, otopljeni puter i kvasac i dobro promešajte. Pokrijte testo krpom i ostavite na toplom mestu 50 minuta. Kada naraste, podelite ga na dva dela. Svaki deo posebno stavite na pobrašnjenu dasku i razvucite na 1/2 cm debljine, premažite polovinom fila, urolajte, stavite na podmazan pleh i ostavite još 10 minuta da nadođe. Premažite ih jajetom i pecite u šporetu na temperaturi od 200¨ 40 min. Punjenje Pomešajte mak, šećer, vanilin šećer, med, cimet i rendanu koricu limuna. Mleko provri i preliti preko maka i dobro izmešati, dodati suvo grožđe i ohladiti. Kada izvadite mak iz rerne, prekrijte ga vlažnom kuhinjskom krpom i ostavite da se ohladi, kora će biti mekša i sočnija.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

PITA SA VIŠNJAMA U slatko-kiselkastom spoju, otopićete se od miline
Jednostavne pripreme, uspeće i početnicima.

POSNO MEDENO SRCE Jednostavan kolač skupog ukusa, za sve prilike
Toliko je dobar da nećete moći da prestanete da ga jedete.

POSNA BANANA TORTA Očaravajuća voćna poslastica koja će vas osvežiti u trenu
Slatka i ukusna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

KOLAČ SA MEDOM Sočan i ukusan, a pravi se brzo i lako
Jednostavne pripreme i skupog ukusa.

ČUPAVCI SA BELOM ČOKOLADOM Klasik koji ne izlazi iz mode, u još slađem spoju
Mirišu na more, a savršeni i slatki.
Komentari (0)