POSNA REFORMA TORTA Najbolji recept za čuvenu starinsku poslasticu koju obožavaju sve generacije
Poznata reforma torta u posnoj varijanti je podjednako ukusna kao i klasična.
Sastojci:
KORE:
150 g meda
100 g šećera
3 šoljice (80 ml) vode
200 g brašna
150 g mlevenih oraha
1 kašicica sode bikarbone
malo cimeta
FIL:
300 g mlevenih oraha
250 g šećera
1 kesica vanil šećera
1 šoljica vode
100 g čokolade za kuvanje
1 (250 g) margarin
Priprema:
Kore: Med, vodu i šećer pomešati da se ujednači smesa. U drugoj posudi pomešati brašno i ostale suve sastojke. Dodati u masu sa medom, pa varjačom sjediniti. Veliki pleh od rerne obložiti pek papirom, pa smesu ravnomerno rasporediti. Peći 20 minuta u zagrejanoj rerni na od 180°C. Ohlađenu koru podeliti na tri ili četiri dela, u zavisnosti od toga kakvu tortu želite i da li sečete po dužini ili širini.
Fil: U šerpu staviti šećer i vanil šećer, vodu, pa na tihoj vatri zagrevati do ključanja. Kade se šećer otopi skloniti i dodati mlevene orahe i čokoladu izlomljenu na komade. Mešati da se sastojci sjedine. Posebno umutiti penasto margarin i spojiti mikserom sa prohlađenim filom. Premazati kore, a zatim tortu sa strane i odozgo. Posuti mlevenim orasima ili rendanom čokoladom.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)