POSNA TORTA BELI ANĐEO Sa rozen korama, harmonija slatkih ukusa

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Još bolja od njene msne verzije, torta Beli Anđeo će vas oduševiti. Idealna za sv. Nikolu ili svečane događaje. Dekorativno prelepa, a ukusom osvaja.

torta beli anđeo
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pakovanje rozen kora
  • 1 l sojinog mleka sa ukusom vanile
  • 3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
  • 200 g bele posne cokolade
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g pečenog mlevenog lešnika
  • 1 l biljne posne slatke pavlake

Priprema

Prvo razmutite puding u malo hladnog sojinog mleka. Preostalo mleko stavite da provri pa zakuvajte puding. Onda skinite sa šporeta i pudingu dodajte izlomljenu čokoladu. Mešajte dobro dok se ne otopi, pa pustite da se ohladi. Umutite penasto margarin sa šećerom u prahu. Onda sjedinite prohlađen puding sa šećerom u prahu, dok ne dobijete penastu masu. Dodajte masi lešnike pa zajedno mutite. Zasebno umutite posnu slatku pavlaku. Na kraju, filujte sledećim redosledom: kora-fil-slatka pavlaka. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal, s tim da poslednje filujete sa slatkom pavlakom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading