POSNI PUDING SA BUNDEVOM I ČOKOLADOM Ovakav do sada niste probali, osvežavajuć i lagan
Napravite puding sa drugačijim sastojcima. Bundeva će dati na aromi, a dobićete potpuno novi slatkiš. Idealan za hladne zimske dane.
Potrebno je
- 400 g bundeve
- 100 g šećera
- 2 kašike ulja
- 1 kesica želatina
- 1/2 soka od pomorandže
- 1/2 štangle čokolade za kuvanje
Priprema
U šerpu stavite izrendanu bundevu, ulje i malo vode, pa dinstajte na umerenoj temperaturi. Pošećerite i kad bundeva omekša, sipajte malo vode u kojoj je već rastvoren želatin. Dobro sjedinite, a onda smesu podelite na dva jednaka dela. Jedan deo ubacite u blender i dodajte sok od pomorandže i malo rendane kore pomorandže. Blendajte dok ne dobijete lep krem, pa ga izlijte u silikonske kalupe do polovine. Ostatak smese od bundeve blendajte sa rendanom čokoladom, te sipajte preko prve smese. Ostavite u frižideru da se stegne i poslužite.
Možda vas zanima:
PUDING NA DRUGAČIJI NAČIN Glavna mu je ova sezonska namirnica, topi se u ustima
Sladak, kremast i mekan. Tako bi se mogao opisati ovaj naš puding. Dodajte mu bundevu, pomorandžu i čokoladu. Miris će vam ulepšati ceo dan.
KO MOŽE ČOKOLADI DA ODOLI? Kremasto zadovoljstvo koji će oduševiti ukućane
Zaista se lako pravi.
ZASLADITE VEČE Kremasti puding od banane je najlakša poslastica koju možete da napravite
Uživajte u svakom zalogaju.
ZADOVOLJITE SVOJE ČULA Puding od maka je nešto što nikada niste probali
Svima će se dopasti.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
TIRAMISU SA MALINAMA I PISTAĆIMA Još bolji od onog klasičnog, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sva vremena i prilike.
ŽERBO KOCKE Mađarski specijalitet za sva vremena i prilike koji pomera granice dobrog ukusa
Neodoljivi desert za prave sladokusce.
BANOFI PITA Neodoljiva poslastica sa bananama, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)