POSNI PUDING SA BUNDEVOM I ČOKOLADOM Ovakav do sada niste probali, osvežavajuć i lagan

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Napravite puding sa drugačijim sastojcima. Bundeva će dati na aromi, a dobićete potpuno novi slatkiš. Idealan za hladne zimske dane.

puding
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g bundeve
  • 100 g šećera
  • 2 kašike ulja
  • 1 kesica želatina
  • 1/2 soka od pomorandže
  • 1/2 štangle čokolade za kuvanje

Priprema

U šerpu stavite izrendanu bundevu, ulje i malo vode, pa dinstajte na umerenoj temperaturi. Pošećerite i kad bundeva omekša, sipajte malo vode u kojoj je već rastvoren želatin. Dobro sjedinite, a onda smesu podelite na dva jednaka dela. Jedan deo ubacite u blender i dodajte sok od pomorandže i malo rendane kore pomorandže. Blendajte dok ne dobijete lep krem, pa ga izlijte u silikonske kalupe do polovine. Ostatak smese od bundeve blendajte sa rendanom čokoladom, te sipajte preko prve smese. Ostavite u frižideru da se stegne i poslužite.

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading