FENOMENALNA BAJADERA Poslastica koja se topi u ustima, svi će vam tražiti recept
Slatka i neodoljiva, idealna kao slavsko posluženje. Donosimo vam stari, tradicionalni recept.
Potrebno je
- 350 g šećera
- 18 kašika vode
- 210 g margarina
- 250 g mlevenih oraha
- 25o g mlevenog keksa
- 100 g čokolade
Za glazuru
- 100 g čokolade za kuvanje
- 20 g margarina
- 3 kašike mleka
- 3 kašike ulja
Priprema
U šerpicu sipajte šećer i vodu pa stavite na vatru. Nakon što provri, skinite sa vatre i dodajte keks i orahe pa margarin i sve dobro sjedinite. Celu smesu podelite na dva dela. Jednom delu dodajte otopljenu čokoladu, a drugi ostavite beo. Zatim rastanjite prvo deo sa čokoladom, pa pustite da se malo prohladi pa preko dodajte svetli deo. Prelijte glazuru kada se dobro stegne. Secite i služite.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)