Ovi slani mafini mogu da se jedu i sutradan.
Sastojci:
3 jaja
200 g brašna
200 ml mleka
50 ml ulja
100 g kačkavalja
100 g kuvanog graška
150 g šunkarice
1 kašičica seckanog peršuna
1 prašak za pecivo
Priprema:
Iseckajte šunku na kockice, narendajte kačkavalj, skuvajte grašak. Umutite jaja mikserom. Dodajte mleko, ulje, kačkavalj, grašak, šunku, brašno pomešano s praškom za pecivo, peršun i kašikom izmešajte. Sipajte u podmazan kalup za mafine i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Čačkalicom proverite da li su mafini pečeni unutra.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MAFINI OD PIRE KROMPIRA Iskoristite ostatke od ručka i napravite savršenu večeru ili doručak
Brzo su gotovi, a ukusni su i mekani kao duša.
ISKORISTITE OSTATKE OD RUČKA Slani mafini od pire krompira i 3 sastojka iz frižidera, savršena večera ili posluženje za goste
Brzi obrok, koji odlično ide uz šolju jogurta ili mleka.
SOČNA CARSKA PITA Jeftin i brz doručak od ostataka koje imate u frižideru
Ova pita je odličan izbor za brzi doručak, večeru, ali i posluženje za iznenadne goste.
KRALJEVSKI DORUČAK Carska pita je jeftina, jednostavna, a preukusna
Može se jesti za doručak, večeru ili užinu. Odlična je i sutradan kada se ohladi.
MARIJANIN JAPANSKI VETAR MILUJE NEPCA Poslastica koju vole svi od 7 do 107 godina
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marijane Čamber
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
Komentari (0)