OD SAME POMISLI IDE NAM VODA NA USTA Tortilje punjene piletinom i sirom pa zapečene u rerni, bolje ne postoji!
Ručak koji svi vole, a najviše domaćice jer ne moraju mnogo da se bakću oko rerne.
Tortilje s piletinom iz rerne
Sastojci:
8 velikih tortilja
600 g pilećih prsa
2 kašike maslinovog ulja
2 crvene paprike
1 luk
300 g kukuruza iz konzerve
so, biber
200 g narendane gaude (ili drugog topivog sira)
Za sos:
2 kašike ulja
2 velike kašike glatkog brašna
400 ml bujona (mesnog ili povrćnog)
100 ml pasiranog paradajza
1 kašičica mlevene ljute paprike (ako volite ljuto ako ne, onda slatke)
2 kašičice slatke mljevene paprike
1 kašičica belog luka u prahu
½ kašičice sušenog origana
so po ukusu
Priprema:
Za sos zagrejte bujon u zasebnoj posudi. Na srednje jakoj vatri u drugoj posudi zagrejte ulje. Dodajte brašno i mešajt 2 minuta. Kad brašno malo požuti, dodajte ljutu i slatku papriku, bili luk i origano, pa mešajte još minut. Zatim pomalo dolivajte bujon uz stalno mešanje kako biste raasturiligrudvice. Potom ulijlte pasirani paradajz, posolite i pustite sos da krčka 10 minuta. Nakon toga ga probajte i po potrebi dosolite ili pak začinite dodatnim začinima po ukusu.
Očistite i naseckajte luk sitno. Papriku očistite, operite i narežite na kockice. Operite piletinu i narežite je na kockice. Na srednje jakoj vatri dinstajte luk 5 minuta ubacute papriku i dinstajte dok ne omekša, a zatim dodajte piletinu. Posolite, pobiberite, dodajte proceđeni kukuruz, pa sve zajedno dinstajte desetak minuta, dok piletina ne bude kuvana.
Namastite dublji pleh i slažite tortilje. Na svaku tortilju stavite kašiku-dve sosa, piletine i malo narendanog sira, pa smotajte tortilju i položite je u pleh. Nastavite sve dok ne potrošite tortilje i piletinu. Ostatak sosa prelijte ili premažite preko tortilja i zatim pospite ostatkom rendanog sira, a po želji ga možete i dodatno narendati. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
TANJA I BRANIMIR DALI SU NAM NAJBOLJI RECEPT ZA BELI EGIPAT Evo zašto je ova kremasta torta najtraženija ovog proleća
Sočna torta sa nekoliko filova savršena je za sve svečane prilike i važne životne događaje, izgleda raskošno a topi se u ustima.
Komentari (0)