OD SAME POMISLI IDE NAM VODA NA USTA Tortilje punjene piletinom i sirom pa zapečene u rerni, bolje ne postoji!
Ručak koji svi vole, a najviše domaćice jer ne moraju mnogo da se bakću oko rerne.
Tortilje s piletinom iz rerne
Sastojci:
8 velikih tortilja
600 g pilećih prsa
2 kašike maslinovog ulja
2 crvene paprike
1 luk
300 g kukuruza iz konzerve
so, biber
200 g narendane gaude (ili drugog topivog sira)
Za sos:
2 kašike ulja
2 velike kašike glatkog brašna
400 ml bujona (mesnog ili povrćnog)
100 ml pasiranog paradajza
1 kašičica mlevene ljute paprike (ako volite ljuto ako ne, onda slatke)
2 kašičice slatke mljevene paprike
1 kašičica belog luka u prahu
½ kašičice sušenog origana
so po ukusu
Priprema:
Za sos zagrejte bujon u zasebnoj posudi. Na srednje jakoj vatri u drugoj posudi zagrejte ulje. Dodajte brašno i mešajt 2 minuta. Kad brašno malo požuti, dodajte ljutu i slatku papriku, bili luk i origano, pa mešajte još minut. Zatim pomalo dolivajte bujon uz stalno mešanje kako biste raasturiligrudvice. Potom ulijlte pasirani paradajz, posolite i pustite sos da krčka 10 minuta. Nakon toga ga probajte i po potrebi dosolite ili pak začinite dodatnim začinima po ukusu.
Očistite i naseckajte luk sitno. Papriku očistite, operite i narežite na kockice. Operite piletinu i narežite je na kockice. Na srednje jakoj vatri dinstajte luk 5 minuta ubacute papriku i dinstajte dok ne omekša, a zatim dodajte piletinu. Posolite, pobiberite, dodajte proceđeni kukuruz, pa sve zajedno dinstajte desetak minuta, dok piletina ne bude kuvana.
Namastite dublji pleh i slažite tortilje. Na svaku tortilju stavite kašiku-dve sosa, piletine i malo narendanog sira, pa smotajte tortilju i položite je u pleh. Nastavite sve dok ne potrošite tortilje i piletinu. Ostatak sosa prelijte ili premažite preko tortilja i zatim pospite ostatkom rendanog sira, a po želji ga možete i dodatno narendati. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.
MARIJANIN JAPANSKI VETAR MILUJE NEPCA Poslastica koju vole svi od 7 do 107 godina
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marijane Čamber
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
Komentari (0)