Ovaj preliv se savršeno slaže sa raznim jelima, od mesa, ribe. Posan je i lako se pravi, a daje draž celom obroku.
Potrebno je
- 8 čenova belog luka
- 1 veza peršuna
- 100 ml limunovog soka
- 50 ml maslinvog ulja
Priprema
Usitnite skroz beli luk, pa dodajte seckani peršun, sok od limuna i maslinovo ulje. Posolite i dodajte još neke začine po želji. Na kraju promešajte. Dodajte preliv jelu po želji. Prijatno!
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
Komentari (0)