POSNE PLJESKAVICE BEZ MESA koje su BUKVALNO eksplozija vitamina

Ivana Vujnović

11:00

Zdravi zalogaji 0

Nećete primetiti da nema mesa a ukus će da vas ostavi bez teksta.

Vegetarijanske pljeskavice s crnim pasuljem
Shutterstock

 

Pljeskavice bez mesa

Sastojci:

50 g crvenog sočiva

50 g ječma

50 g leblebija

50 g crnog pasulja

3 šargarepe

1 crni luk

2 čena belog luka

1 celerov list

1 lovorov list

1 kašičica mlevene paprike

2 kašičice maslinovog ulja

2 tunjevine iz konzerve

prezle

pšenično brašno

2 kapi limunovog soka

2 dl ulja

so, biber

biozačin

Priprema:

Mešavinu mahunarki  potopite u vodu preko noći. Na ulju dinstajte sitno seckani crni i beli luk, dodajte seckane šargarepu i celer, promešajte i dodajte oceđene mahunarke. Mešajte par minuta bez dodatka vode. Zatim dolijte vodu da ogrezne i začinite. Ubacite list lovora i ostavite da se kuva, a po potrebi dolivajte još tečnosti. Tunjevinu iz konzerve ocedite, začinite limunovim sokom, maslinovim uljem i biberom. Skuvane mahunarke izblendirajte i dodajte tunjevinu, belanca, prezle i brašno. Kašikom uzimajte smesu i pomoću kašičice pržite pljeskavice u vrelom ulju s obe strane.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading