STARINSKA POGAČA SA ZELJEM koja se nosila u polje a toliko je zasitna da je držala seljaka celog dana na nogama
Nekada se za ručak na polju jela slanina i ova zdrava pogača u koju se dodala blitva, spanać ili kopriva.
Starinska pogača s blitvom
Sastojci:
4 veze obarene blitve, zelja ili 400 g spanaća
4 čaše integralnog pšeničnog brašna
2 čaša jogurta
4 jajeta
200 g feta sira
2 kašičica praška za pecivo
2 kašičica soli
Priprema:
U proključaloj vodi obarite zelje, blitvu ili spanać desetakminuta. Procedite vodu kroz cediljku i iseckajte. U drugoj posudi izmešajte sve navedene sastojke, te dodajte proceđenu blitvu ili spanać. Smesu sipajte u nauljem pleh i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
DOMAĆE VANILICE Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje!
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
Komentari (0)