PRSTE DA POLIŽEŠ! U podgoričkim popecima će uživati cela porodica

Alo.rs

16:00

Kulinarski globus 0

Tanjiri će brzo biti prazni.

PRSTE DA POLIŽEŠ! U podgoričkim popecima će uživati cela porodica
Shutterstock

Podgorički popeci

Sastojci:

1 kilogram telećih šnicli

200 g sira

100 g pršute ili pečenice

3 jajeta

50 g brašna

50 g najfinijih mrvica

Priprema:

Teleće šnicle izlupati tučkom i na svaku složiti list sira i list pršute ili pečenice. Urolati i svaku uvaljati u brašno, pa potom u jaja i u mrvice. Pržiti na ulju na tihoj vatri. Servirati uz tartar sos.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading