PRSTE DA POLIŽEŠ! U podgoričkim popecima će uživati cela porodica

Izvor: Alo.rs

16:00

Kulinarski globus 0

Tanjiri će brzo biti prazni.

PRSTE DA POLIŽEŠ! U podgoričkim popecima će uživati cela porodica
Shutterstock

Podgorički popeci

Sastojci:

1 kilogram telećih šnicli

200 g sira

100 g pršute ili pečenice

3 jajeta

50 g brašna

50 g najfinijih mrvica

Priprema:

Teleće šnicle izlupati tučkom i na svaku složiti list sira i list pršute ili pečenice. Urolati i svaku uvaljati u brašno, pa potom u jaja i u mrvice. Pržiti na ulju na tihoj vatri. Servirati uz tartar sos.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading