BRZE PLJEKSAVICE OD BUNDEVE Ručak za celu porodicu sa mirisom jeseni

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Sočne i drugačije, bićete oduševljeni.

pljeskavice od bundeve
Shutterstock

Potrebno je:

  • 650 g rendane bundeve
  • 120 g brašna
  • 40 g suvog grožđa
  • 2 kašike sitno seckanog peršuna
  • 1 veliko jaje
  • 1 luk
  • 1 kašičica mešavine začina ras el hanout
  • ½ kašičice belog luka u prahu
  • ½ kašičice crvene paprike u prahu
  • soli po želji
  • biljno ulje za prženje

Priprema:

U jednoj posudi umutite jaje sa malo soli i bibera. Jaja pomešajte sa rendanim tikvicama i lukom i seckanim suvim grožđem. Dodajte u smesu brašno, svež peršun, začin, beli luk u prahu i crvenu papriku, pa mešajte i ostavite tako bar 5 minuta, da se ukusi sjedine. Pržite pljeskavice na malo zagrejanog ulja u tiganju, oko dva do četiri minuta sa svake strane. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading