LEDENE LIMUN KOCKE SE TOPE U USTIMA Lagane, penaste i mirisne, osvežavaju bolje od sladoleda
Prave se brzo i lako, a smažu u trenu.
Potrebno je:
Za koru:
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g kokosa
- 100 g otopljenog putera
- 100 ml soka od narandže ili mleka
Za krem:
- 500 ml mleka
- 2 žumanca
- 3 kašike gustina
- 5 kašika šećera
- rendana korica 1 limuna
- sok od pola limuna
- 1 vanilin šećer
- 100 g kokosa
- 100 g putera (sobne temperature)
Za dekoraciju:
- umućena slatka pavlaka ili šlag
- kokos ili limunova korica za posipanje
Priprema:
Za koru u većoj činiji pomešajte mleveni keks, kokos i otopljeni puter. Dodajte sok od narandže (ili mleko) i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu koja se lepo sabija. Utisnite je u kalup prečnika oko 24 cm, obložen papirom za pečenje ili providnom folijom, pa stavite u frižider dok pripremate krem. U manjoj šerpi umutite žumanca, šećer, gustin i nekoliko kašika mleka dok ne dobijete glatku smesu. Zatim dodajte ostatak mleka, vanilin šećer i rendanu limunovu koricu. Kuvajte na laganoj vatri uz neprestano mešanje dok se krem ne zgusne. Sklonite sa šporeta, dodajte limunov sok i kokos, pa ostavite da se prohladi. Kada je krem mlak, umešajte puter i mešajte dok ne dobijete fin, gladak fil. Prelijte krem preko pripremljene kore i poravnajte. Odozgo premažite umućen šlag ili slatku pavlaku i pospite kokosom ili limunovom koricom. Tortu ostavite u frižideru najmanje 4 sata, a idealno bi bilo da odstoji preko noći.
Možda vas zanima:
SOČNE LIMUN KOCKE ZA PRAVO LETNJE OSVEŽENJE U savršenom kiselkasto-slatkom spoju ukusa
Lagane i kremaste, bićete oduševljeni.
LIMUN KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Recept pevačice Jelene iz Zane osvaja na prvi zalogaj
Jelena Živanović, pevačica grupe Zana i tekstopisac, dokazala je da nije samo talentovana za muziku. Svako ko je probao njen tiramisu sa limunom tvrdi da nema boljeg. Sudeći po Jeleninoj vitkoj liniji rekli bismo i da ne goji. Kremast i sočan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
LIMUN KOLAČ SA ČIA SEMENKAMA Očaravajući desert mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Fenomenalan desert u savršenom slatko-kiselkastom spoju.
LIMUN KOLAČ U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa koji govori 1000 jezika
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)