LAZANJA IZ TIGANJA Gotova za pola sata, a nema ribanja i pranja tone sudova

Izvor: Jelena Vukelić

14:41

Sezonski recepti 0

Lazanje su mnogima omiljeno jelo, a danas postoji toliko njenih varijacija. Ali da li ste je probali iz tiganja?

lazanja iz tiganja
Shutterstock

 

Sastojci

- 3 kašičice ulja

- 1/2 luka

- 2 seckana čena belog luka

- 450 g mlevenog mesa

- So

- Biber

- 340 g kora za lazanje

- 800 g paradajz pelata iz tegle

- 425 g paradajz sosa

- 1 šolja vode

- 3 kašike seckanog bosiljka

- 425 g rikota sira

- 2 šolje seckane mocarele

Priprema:

Iseckajte crni luk a zatim ga propržite na ulju tako da postane staklast. Dodajte mleveno meso pa dinstajte sve zajedno nekoliko minuta. Dodajte vodu i paradajt sos i kuvajte sve zajedno. Dodajte izlomljene lazanje, ostatak paradajz sosa i pelat, kao i seckani bosiljak. Poklopite tiganj i ostavite da se krčka sve dok se testenina ne skuva. Dodajte rikotu i mocarelu, pa ponovo poklopite. Ukrasite bosiljkom i služite. Prijatno.

Komentari (0)

Loading