POHOVANE TIKVICE IZ RERNE Sočni specijalitet koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim
Sočno jelo idealno za tople dane, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je
- 3 tikvice
- 2 jaja
- 100 g prezli
- 50 g parmezana
- 1 kašičica sušenog origana
- 1 kašičica sušenog belog luka u prahu
- so, biber
- Maslinovo ulje u spreju (ili malo maslinovog ulja za premazivanje)
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. Tikvice isecite na tanke kolutove ili štapiće. U jednoj posudi umutite jaja sa malo soli i bibera. U drugoj posudi pomešajte prezle, parmezan, origano i beli luk u prahu. Tikvice prvo umočite u jaja, zatim u smesu sa prezlama i parmezanom, pa poređajte na pleh. Svaku tikvicu poprskajte maslinovim uljem ili ih premažite četkicom. Pecite u rerni oko 20-25 minuta dok ne postanu zlatnosmeđe i hrskave. Poslužite uz omiljeni sos za umakanje.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Komentari (0)