ČOKOLADNA KARAMEL FANTAZIJA Torta za sva vremena, a ne peče se i uspeva svima

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Torta u savršenom spoju čokolade i karamele oduševiće i one koji ne vole slatko.

čokoladna karamel torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 g karamelizovanog keksa
  • 250 g čokolade za kuvanje
  • 620 ml kondenzovanog mleka
  • 400 ml slatke mlečne pavlake
  • 100 g putera
  • 15 g želatina u prahu
  • 100 ml vode
  • šlag za dekoraciju

Priprema

Razmutite želatin u vodi pa ostavite 10 ak minuta da nabubri. Na tihoj vatri zagrejte kondenzovano mleko, puter i čokoladu, sve dok se ne otope. U mikrotalasnoj zagrejte 10 do 15 sekundi pa dodajte u prethodnu smesu. Umešajte hladnu slatku pavlaku, da odmah smanjite temperaturu fila. Izmešajte dobro pa stavite oko sat vremena u frižider. Kalup obložite najlon folijom pa rasporedite keks. Sipajte 2 kašike fila pa ostavite 5 minuta u zamrzivaču. Ponovite postupak još 2 puta. Ostavite tortu preko noći u frižideru. Dekorišite tortu šlagom i komadićima čokolade. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading