ČOKO BADEM TORTA Očaravajuća poslastica od koje će vam poći voda na usta, za prave sladokusce
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola čim se postavi.
Potrebno je
- 8 jaja
- 200 g šećera
- 3 štangle rendane čokolade
- kašika prezli
- 200 g mlevenih badema
- 2 jaja
- 3 štangle čokolade
- 200 g maslaca
- kašika jake kafe
- 3 dl ruma
- 200 g suvog grožđa
Priprema
U jednoj posudi umutite belanca u čvrst šne. Dodajte šećer pa postepeno žumanca, čokoladu, prezle i bademe. Izlijte u pleh obložen pek papirom pa pecite. Potrebno je da dobijete 3 kore. U rumu potopite suvo grožđe pa ostavite da nabubri nekoliko sati. U jednoj šerpi zagrejte jaja, šećer, čokoladu i kafu, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Kada se fil prohladi dodajte maslac i suvo grožđe. Svaku koru premažite filom pa dekorišite tortu filom, čokoladom i bademima. Bon appetit!
Možda vas zanima:
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
PAO DE LO DE OVAR Portugalska sunđerasta poslastica koja očarava od 1700.godine
Jednostavan recept od jaja, brašna i šećera uspeće svima, a uživaćete u svakom zalogaju.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)