ČOKO BADEM TORTA Očaravajuća poslastica od koje će vam poći voda na usta, za prave sladokusce
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola čim se postavi.
Potrebno je
- 8 jaja
- 200 g šećera
- 3 štangle rendane čokolade
- kašika prezli
- 200 g mlevenih badema
- 2 jaja
- 3 štangle čokolade
- 200 g maslaca
- kašika jake kafe
- 3 dl ruma
- 200 g suvog grožđa
Priprema
U jednoj posudi umutite belanca u čvrst šne. Dodajte šećer pa postepeno žumanca, čokoladu, prezle i bademe. Izlijte u pleh obložen pek papirom pa pecite. Potrebno je da dobijete 3 kore. U rumu potopite suvo grožđe pa ostavite da nabubri nekoliko sati. U jednoj šerpi zagrejte jaja, šećer, čokoladu i kafu, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Kada se fil prohladi dodajte maslac i suvo grožđe. Svaku koru premažite filom pa dekorišite tortu filom, čokoladom i bademima. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MEDOVIK Čuvena poslastica sa medom raspametiće i one koji ne vole slatko, ukusa koji priča priče
Jedna od najlepših ruskih torti ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
REFORMA TORTA Kraljica među srpskim poslasticama u neodoljivom spoju sa orasima
Fenomenalna čokoladna torta, za sve prilike.
ŠAH TORTA ZA SVETU PETKU Zaboravljena poslastica po baka Desinom receptu koju će zbog izgleda deca obožavati
Torta koja je nekada bila obavezan deo svih slavlja, a danas je totalno zaboravljena.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE BOMBICE Sitni kolači gotovi za 15 minuta, najbolje stavite odmah duplu meru
Fenomenalne i slatke, a savršene za slavsku trpezu.
KREM BRULE Penušavi, kremasti desert iz Francuske koji budi sva čula
Zamirisaće cela kuća na vanilu, a nestaće sa stola čim se postavi.
DESERTI SA DŽEMOM Mekani kao duša, a tope se u ustima, biramo samo one najbolje
Sočne krofne, čuvena torta ili starinske knedle, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
ŠAPICE Starinski kolačići za prave sladokusce, po receptu iz bakine kuhinje
Priprema je jednostavna, a ukus neodoljiv.
NAJSOČNIJI UŠTIPCI Desert po norveškom receptu sa jabukama i suvim grožđem, a miriše na jesen
Neodoljivi i mekani, otopićete se od slatkoće.
Komentari (0)