TURSKI KOLAČ Pravi se lako, a zasladiće vas u trenu, za sve prilike

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Neodoljiv i drugačiji, uzećete parče više.

turski kolač
Shutterstock

Potrebno je:
Za biskvit:

  • 5 jaja
  • 1 čaša šećera (200 ml)
  • 1 vanilin šećer
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša mleka
  • 1 čaša glatkog brašna
  • 1 čaša griza
  • 5 kašika kakaoa
  • 1 prašak za pecivo

Za preliv:

  • 3 čaše mleka
  • pola čaše ulja
  • 1 čaša šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 5 kašika kakaoa
  • 100 g čokolade za kuvanje

Ukrašavanje: 

  • kugla sladoleda ili voće

Priprema: 
Umitite jaja i šećer, pa dodajte vanilin šećer, ulje, meko, brašno, prašak za pecivo i kakao. Sve sjedinite i stavite u pleh da se peče na 190 stepeni Celzijusa. Dok se biskvit peče, spremite preliv. Stavite mleko da prokuva, a u njega dodajte šećer, vanilin šećer, čokoladu i kakao, a onda i ulje. Kolač prelijte sa prohlađenim prelivom. Ukrasite voćem ili sladoledom.

@moja.trpeza SOČNA PITA OD BOROVNICE - POSNO Sastojci: 400 g borovnica 2 šolje šećera 2 kašike meda Cimet 3 limuna Kore za pitu Ulje 100 g griza Priprema: Borovnice, šećer, med i cimet kuvajte dok ne dobijete kašu, zatim dodajte griz. Kore premažite uljem, filujte smesom i urolajte. Pecite na 200°C, dok pripremate preliv od vode, šećera i cimeta. Pečenu pitu prelijte prelivom, zapecite još 10 minuta i poslužite s limunom. Uživajte u posnoj poslastici! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #blueberry #pie ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading