MAĐARICA Starinski kolač za sve prilike, a svi će vam tražiti recept
Ako volite jake, kalorične, čokoladne kolače, ovaj ćete obožavati, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
Za kore:
- 600 g mekog brašna
- 2 jaja
- 200 g šećera
- 50 g masti
- 200 g kisele pavlake
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 1 l mleka
- 250 g šećera
- 250 g margarina
- 50 g kakaoa
- 1 kesica pudinga od čokolade
- 5 kašika oštrog brašna
Za glazuru:
- 200 g čokolade
- 50 g margarina
- 3 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, jaja, masti i pavlaku. Zamesite glatko testo. Onda ga podelite na 6 jednakih delova. Na pobrašnjenoj podlozi rastanjite svaki. Podmažite pleh odozdo, okrenite ga naopačke i poređajte. Pecite 10 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, ali kore treba da budu svetle. U jednoj posudi pomešajte šećer, brašno, puding i kakao sa malo mleko. Pazite da nema grudvica. Preostalo mleko stavite da proključa, dodajte mešavinu, i uz mešanje, zakuvajte fil. Prohlađenom filu dodajte umućen margarin. Čokoladu otopite sa margarinom i ulje, da dobijete glazuru. Ređajte kore jednu na drugu, pa filujte. Poslednju koru nemojte da filujte. Preko stavite foliju i neku debelu knjigu i ostavite preko noći da odstoji na hladnom. Sutradan nanesite čokoladnu glazuru preko kolača. Prijatno!
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
Komentari (0)