DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 4 jajeta
- 1/2 l jogurta
- 2 dl ulja
- 2 dl kisele vode
- 1 kašičica soli
- 1kesica praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni, U jednoj posudi umutite jaja, jogurt, ulje, kiselu vodu, so i prašak za pecivo. Odvojite kore pa jednu stavite u podmazan pleh, Drugu ostavite sa strane za prekrivanje gibanice. Odvojite 1 dl od umućene smese. Preostale kore zgužvajte u smesu pa poređajte u pleh. Onda prekrijte ostavljenom korom pa je premažite ostavljenim filom. Pecite gibanicu dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
GUŽVANA GIBANICA Najvoljenija srpska pita po tradicionalnom receptu iz bakine kuhinje
Pogodna za doručak ili večeru, držaće dugo sitim a osvaja na prvi zalogaj.
GUŽVARA SA JOGURTOM Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, kao izmišljena za savršen doručak
Pravi se brzo i lako, a osvojiće vas od prvog zalogaja.
BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, najbolje služite uz jogurt
Još bolji od kupovnog, pravićete stalno.
POSNA GIBANICA Ni malo ne zaostaje za originalom, a idealna za doručak ili večeru
Sočna pita odlična je za dane posta, a pravi se od gotovih kora.
KOH Starinski slatkiš sa mlekom mekan kao duša, a uspeva i potpunim početnicima
Jednostavan kolač od griza i mleka, prste da poližete.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete čaroliju
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
UMESTO KISELE VODE, U PALAČINKE DODAJTE OVAJ SASTOJAK Biće mekše i lepše nego ikad
Caka koja garantuje najmekše palačinke na svetu
Lepše niste jeli: Brzi uštipci bez kvasca i praška za pecivo, miris i ukus u tanjiru
Ove uštipke možete poslužiti u slanoj ili slatkoj varijanti, pa će svaki član porodice moći da izabere svoj omiljeni zalogaj za jutro ili večer
SVI TRAŽE OVAJ RECEPT Najlepša pita sa sirom, zbog nje se preskače burek iz pekare
Pita se pravi se sa gotovim korama, a izgleda kao da je razvijana oklagijom
Komentari (0)