DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 4 jajeta
- 1/2 l jogurta
- 2 dl ulja
- 2 dl kisele vode
- 1 kašičica soli
- 1kesica praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni, U jednoj posudi umutite jaja, jogurt, ulje, kiselu vodu, so i prašak za pecivo. Odvojite kore pa jednu stavite u podmazan pleh, Drugu ostavite sa strane za prekrivanje gibanice. Odvojite 1 dl od umućene smese. Preostale kore zgužvajte u smesu pa poređajte u pleh. Onda prekrijte ostavljenom korom pa je premažite ostavljenim filom. Pecite gibanicu dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
GIBANICA IZ BAKINE KUHINJE GOTOVA ZA 20 MINUTA Hrskava spolja, a sočna i mekana iznutra
Nema ko će ostati na samo 1 parčetu.
TETA DUŠICINA GIBANICA BUDI NOSTALGIJU Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema joj ravne
Sočna i slasna, savršena za doručak.
DOMAĆA GIBANICA Kao osmišljena za savršenu večeru, a najbolje ide uz šolju jogurta
Sočna gibanica oduševiće i one izbirljive.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
Komentari (0)