IZDAŠNE, PREMEKANE, MA BLAGO ZA NEPCA Pogačice sa čvarcima kakve su spremale samo naše bake, ukus obara sa nogu
Prste da poližete!
Kada se nađu na stolu za doručak, jednostavno niko ne može da im odoli.
Sastojci:
- 900 g brašna
- 500 g čvaraka
- 700 ml mleka
- 3 jajeta
- 1 kvasac
- 2 kašičice šećera
- so po ukusu
- susam za posipanje
Priprema:
Kako biste napravili ove pogačice prvo umlačite mleko pa u njega ubacite kvasac, šećer i malo brašna. Nakon toga brašno koje ste pripremili prosejte, pa u njega dodajte so, mleko i kvasac koji je narastao. Čvarke sameljite, pa im dodajte 1-2 jajeta i soli i dobro izradite.
Kada se testo podigne rastanjite ga i premažite čvarcima koje ste samleli. Zatim testo preklapajte poput pisma i ostavite da odstoji. Isti postupak ponovite još dva puta. Kada je poslednji put odstojalo, rastanjite ga i pomoću staklene čaše vadite pogačice.
Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumene. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pogačice od pire krompira i sira, piše Stvar Ukusa.
Bonus video:
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)