IZDAŠNE, PREMEKANE, MA BLAGO ZA NEPCA Pogačice sa čvarcima kakve su spremale samo naše bake, ukus obara sa nogu
Prste da poližete!
Kada se nađu na stolu za doručak, jednostavno niko ne može da im odoli.
Sastojci:
- 900 g brašna
- 500 g čvaraka
- 700 ml mleka
- 3 jajeta
- 1 kvasac
- 2 kašičice šećera
- so po ukusu
- susam za posipanje
Priprema:
Kako biste napravili ove pogačice prvo umlačite mleko pa u njega ubacite kvasac, šećer i malo brašna. Nakon toga brašno koje ste pripremili prosejte, pa u njega dodajte so, mleko i kvasac koji je narastao. Čvarke sameljite, pa im dodajte 1-2 jajeta i soli i dobro izradite.
Kada se testo podigne rastanjite ga i premažite čvarcima koje ste samleli. Zatim testo preklapajte poput pisma i ostavite da odstoji. Isti postupak ponovite još dva puta. Kada je poslednji put odstojalo, rastanjite ga i pomoću staklene čaše vadite pogačice.
Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumene. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pogačice od pire krompira i sira, piše Stvar Ukusa.
Bonus video:
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)