IZDAŠNE, PREMEKANE, MA BLAGO ZA NEPCA Pogačice sa čvarcima kakve su spremale samo naše bake, ukus obara sa nogu
Prste da poližete!
Kada se nađu na stolu za doručak, jednostavno niko ne može da im odoli.
Sastojci:
- 900 g brašna
- 500 g čvaraka
- 700 ml mleka
- 3 jajeta
- 1 kvasac
- 2 kašičice šećera
- so po ukusu
- susam za posipanje
Priprema:
Kako biste napravili ove pogačice prvo umlačite mleko pa u njega ubacite kvasac, šećer i malo brašna. Nakon toga brašno koje ste pripremili prosejte, pa u njega dodajte so, mleko i kvasac koji je narastao. Čvarke sameljite, pa im dodajte 1-2 jajeta i soli i dobro izradite.
Kada se testo podigne rastanjite ga i premažite čvarcima koje ste samleli. Zatim testo preklapajte poput pisma i ostavite da odstoji. Isti postupak ponovite još dva puta. Kada je poslednji put odstojalo, rastanjite ga i pomoću staklene čaše vadite pogačice.
Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumene. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pogačice od pire krompira i sira, piše Stvar Ukusa.
Bonus video:
VRSNE DOMAĆICE OBAVEZNO STAVLJAJU 1 SASTOJAK U GRAŠAK Ne treba vam zaprška, odmah će se zgusnuti
Iskusne domaćice imaju trik kako da bude gust
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Meka kao duša, niko ne može da joj odoli, pola pleha nestane za tren!
Ako želite da se zasladite u vreme posta, napravite štrudlu sa makom. Jednostavno se pravi, a osvaja na prvi zalogaj.
BUNDEVARA SA MLEVENIM KEKSOM Cimet joj daje posebnu aromu, prava poslastica za sladokusce
Ovo je poslastica kojoj nećete moći da odolite.
SAVRŠEN DORUČAK Domaći burek sa mesom od gotovih kora, gotov očas posla!
Mirišljavi burek biće na vašem stolu za manje od jedan sat.
FILOVANI POSNI KROMPIRI Brzo se prave, preukusni su i vrlo zasitni
Mogu poslužiti i kao predjelo i kao glavno jelo.
Komentari (0)