NE MORATE SVRAĆATI U PEKARU Predivni uštipci sa jogurtom - Učiniće doručak nezaboravnim
Mekani, šupljikavi uštipci fantastičnog ukusa
Sastojci:
– 2 jaja
– 250 ml jogurta
– 1 kašičica soli
– 1 prašak za pecivo
– 550 – 600 gr brašna (4.5 čaše od 2 dl)
Priprema:
Brašno pomešati sa svim suvim sastojcima.
Jaja sa jogurtom i uljem dobro unutiti, pa dodavati postepeno brašno i dobro izmešati.Testo bi trebalo da bude srednje retko.
Pripremiit čašu sa vodom u kojoj ćete držati kašiku da se testo za nju ne lepi.
U malo dubljem tiganju zagrejati malo više ulja (oko tri do četiri centimetra).
Vaditi kašikom testo i pržiti uštipke. Najbolje je da ih pržite na umerenoj temperaturi, sa svih strana da dobiju finu zlatnu boju.
Služiti sa sirom ili pekmezom, po želji.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)