LISNATA POGAČA Testo mekano kao duša, ukrasiće vašu trpezu i zasititi stomake ukućana
Svaku kiflicu preseći nožem na polovinu pa ređati u šerpu u kojoj će se peći.
Sastojci:
Potrebno je:
- 400 ml mlake vode
- 200 ml mleka
- 100 ml ulja
- 1 jaje
- 1 belance
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 3 kašičice soli
- 100 g integralnog pšeničnog brašna
- 800 g belog brašna
Za premazivanje:
- 200 g margarina
- 1 žumance
- 30 g crnog susam i susama
- 4 kašika kisele pavlake
Priprema:
Aktivirati kvasac. Pomešati mlako mleko, vodu, dodati šećer i isipati kvasac. Promešati pa dodati par kašika brašna. Ostaviti par minuta da krene. U preostalom brašnu napraviti udubljenje, dodati ulje, jaje, umućeno belance, so i isipati nadošli kvasac. Mešati varjačom, a zatim mešenje završite rukom. Nauljiti posudu, stavite testo, pokrijte i ostavite da se udvostruči. Naraslo testo premesiti i razviti oklagijom. Premazati pavlakom i narendati zamrznuti margarin. Uviti u rolat, a rolat preseći na 5 dela i staviti jedan preko drugog dela. Pokriti i ostaviti desetak minuta. Nakon tog vremena razviti oklagijom testo u krug, a krug preseći točkićem za testo kao za kiflice. Smotati kiflice, a samo tri trougla prerezati točkićem za testo, pa uvrnuti kroz prorez dva puta da se napravi spirala od testa. Svaku kiflicu preseći nožem na polovinu pa ređati u šerpu u kojoj će se peći. Preko poređanih kiflica staviti i one tri spuralno uvijena dela. Premazati umućenim žumancetom i posuti crnim susamom i susamom. Rernu ugrejati na najjače i peći prvih 10 minuta, a zatim smanjiti rernu na 180 C i dopeći još 30 minuta.
Bonus video:
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)